• K. Brokweg 16 - 9439 TC - Witteveen(Drenthe)
  • 0593-552429
Test

COVID-19 maatregelen van Hotel het Witte Veen

COVID-19 maatregelen

Lieve gasten,

Ons hotel, restaurant en terras zijn vanaf 5 juni geopend.

Kosteloos annuleren kunt u op elk moment ingeval van:
Lockdown overheid waarbij het hotel niet geopend is.
Voor overige hanteren wij de UVH voorwaarden.

10 geboden voor verantwoord terrasbezoek

Om je een beetje een indruk te geven van wat je kunt verwachten per 5 juni, delen we hierbij de 10 horecageboden in coronatijd. Als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen, dan houden we het coronavirus onder controle en kunnen we met de nieuwe versoepelingen weer genieten van de horeca. Dat wil jij toch ook?

1. Houd 1,5 meter afstand

Gezellig doen kan ook op 1,5 meter afstand, maar wel met maximaal 6 personen aan een tafel (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen). Zo kun je dus gewoon gezellig met je lief uiteten, je vader trakteren op een lekkere lunch of met je beste vriend/vriendin het terras op. Alleen zit je bij dat laatste dan net iets verder uit elkaar. En geloof ons… Die carpaccio of kipsaté smaakt net zo lekker als je 1,5 meter uit elkaar zit.

2. Reserveren is verplicht.

Voor een terrasbezoek is reserveren verplicht. Reserveren kan zelfs aan de deur, maar je mag natuurlijk ook gewoon bellen. Dan komt je naam in het grote boek! Lucky you! Let wel even op! Als je een plekje op de gastenlijst hebt weten te bemachtigen, geldt het principe: wait to be seated. Je wordt dan door jouw favoriete gastheer of gastvrouw naar het mooiste plekje begeleid.

3. De gezondheidscheck, voorlopig een blijvertje

Bij terrasbezoeken stelt een medewerker jou een aantal vragen met m.b.t. je gezondheidstoestand. Kost misschien een minuutje langer, maar dan kun je daarna wel weer heerlijk genieten van een lekker koud biertje of jouw favoriete lunchgerecht! Wij staan te trappelen om jou een leuke ervaring te bezorgen.

4. Neem plaats

Zo gastvrij als de horeca is, hebben we nu voor alle gasten een zitplaats. Weliswaar verplicht, maar dat mag de pret niet drukken toch?! Op het terras neem je dus plaats aan tafel. Staan met een biertje op links en een bitterbal op rechts is voorlopig helaas nog niet toegestaan en ook de voetjes mogen nog even niet van de (dans)vloer. Maar gelukkig hoef je nog niet achter de geraniums te gaan zitten. Bij ons ben je altijd welkom!

5. Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek

Waarschijnlijk is de handcrème nog steeds niet aan te slepen, maar handen wassen na een toiletbezoek deed je al toch?! Kom je aan, desinfecteer dan even je handen. Dan kun je daarna lekker aan die – jawel daar heb ze weer - bitterballen.

6. Zwaaien naar de buren

Met je lief of beste vriend/vriendin kun je gezellig een tafeltje delen, maar we blijven op 1,5 meter afstand als je niet uit het zelfde huishouden komt. Wij zijn heel creatief en hebben genoeg leuke plekken gecreëerd waar je samen kunt genieten van een goed glas wijn, koud biertje en een lekkere borrelplank. Vergeet je niet te zwaaien naar je nieuwe vrienden aan de ‘overkant’? En wees wel voorzichtig met proosten… We weten dat scherven geluk brengen, maar je kan die paar euro beter uitgeven aan een extra drankje!

7. Geen toegang met verkoudheids- en/of griepklachten

Onze medewerkers rekenen erop dat je als gast hierin jouw verantwoordelijkheid neemt en eerlijk blijft. Ons advies: blijf bij klachten lekker thuis op de bank en laat iets thuisbezorgen. Dan maak je het toch nog een beetje gezellig voor jezelf en support je alsnog jouw favoriete eet- of drinkgelegenheid!

8. Volg de aanwijzingen van het personeel op

Wij kijken er ontzettend naar uit om alle gasten weer te verwelkomen en jou een onvergetelijke dag te bezorgen. Gun ze jouw liefste lach en medewerking, ze hebben je echt gemist en zien je graag weer vaker terug!

9. Zo veel mogelijk elektronisch betalen

Contactloos betalen om weer met elkaar in contact te komen? Ja dus! Gooi je pinpas of smartphone in de strijd. Lekker digitaal is in deze tijd heel sociaal!

10. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m afstand en de coronaregels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd

Dat doen we natuurlijk liever niet, dus we rekenen ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Zo houden we samen we het coronavirus onder controle en kunnen we snel weer lekker genieten in de horeca.

BONUS! We verwelkomen je graag

We kijken er ontzettend naar uit om jou weer een bijzondere gastvrije ervaring mee te geven en leggen je graag in de watten. We hebben je gemist. Tot snel!

Heeft u vragen aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen.

We hopen ondanks de maatregelen op uw komst en blijf gezond!

Groet, Laura

Hotel het Witte Veen