• K. Brokweg 16 - 9439 TC - Witteveen(Drenthe)
  • 0593-552429
Wandelarrangement Drenthe

Hotel Drenthe | In het hart van de Oerprovincie

Ontdek de Oerprovincie

Drenthe, een provincie die veel te bieden heeft. Een avontuurlijk weekendje weg met de kids óf heerlijk fietsen met je partner. In Drenthe zit dat er allebei wel in, deze provincie is namelijk van alle markten thuis. Zo kan het ook voelen hier, als thuis komen. Wie de drukke stad gewend is, zal wellicht vergeten zijn hoe stilte echt klinkt. Hotel Het Witte Veen is gevestigd in het gezellige dorp Witteveen. Dit plaatsje ligt midden in Midden-Drenthe, centraler kan niet. Hierdoor is het de ideale plek om rust en avontuur te combineren. Steden als Emmen, Assen en Hoogeveen zijn op korte afstand. Hotel Drenthe? Kom dan langs bij het gastvrije Hotel Het Witte Veen.

Hotel Drenthe

Bezienswaardigheden

Het museumdorp Orvelte, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dit is een dorp op steenworp afstand verwijderd van Witteveen, waar de mensen nog werken en wonen zoals zij vroeger deden. De prachtige boerderijen, diverse ambachten en natuurlijk niet te vergeten de schaapskooi portretteren als geen ander hoe het er hier vroeger aan toe ging. In de ambachtentuin vind je oude ambachten als een klompenmakerij, houtzagerij en smederij. Daarnaast is er nog een snoepwinkeltje te vinden met Oer Hollandse zoete lekkernijen. Het dorp is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Wat natuurlijk ook een echte aanrader is, dat is Wildlands. Een dierentuin en attractiepark in één! Hier maak je in één dag een wereldreis en waan je jezelf in de jungle, savanne en in de poolgebieden. Op zoek naar een educatief uitje? Breng dan eens een bezoek aan het hunebeddencentrum. Hier leer je alles over de mysterieuze vindingen uit de prehistorie in deze oerprovincie.

Knus

Lekker even op het terras zitten?

Dat kan! Geniet van een heerlijke cappuccino of neem 's avonds met een lekker slaapmutsje nog even samen de dag door.

hotel drenthe

Lekker een hapje eten?

Dat kan natuurlijk ook. Je kunt bij ons genieten van een heerlijke lunch of diner, maar natuurlijk ook van een kopje koffie met een gebakje. Uitstekend te combineren met een mooie wandeling. Op een kleine afstand van het hotel, aan het randje van Witteveen, ligt een groot bos met een groot meer. Weinig mensen zijn op de hoogte van dit meer, het ligt namelijk verscholen midden in het bos. Het helderblauwe water geeft een schitterend aanblik. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Hotel Drenthe? Dan ben je in ons gastvrije hotel op de juiste plek.

Lees verder

Heeft u een vraag over ons hotel of restaurant?

Stel hem gerust via onderstaande contactformulier. We komen hier zo snel mogelijk op terug!